Alla inlägg, Baka, Recept, Veganskt

Gluten – och mejerifritt tunnbröd

Nygräddat tunnbröd är något av de godaste som finns! Tunnbröd är även den perfekta ”utflyktsmaten” att ha med sig till stranden.
Här kommer mitt bästa recept på tunnbröd, som du gräddar i en torr gjutjärnspanna!

  • 2 dl rismjöl
  • 1,5 dl havremjöl (vid celaki välj rent/glutenfritt havremjöl)
  • 2 dl durramjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • en skvätt olivolja
  • 5 dl vatten

Rör ihop ingredienserna och låt svälla 5-10 min.
Baka ut bröden i rismjöl, jag brukar platta till för hand och vända på brödet då och då.
Grädda i en het, torr gjutjärnspanna i ca 2 min/sida.
Svalna på galler med en handduk över.

Färdigt att avnjuta!

Perfekt bröd att ha i fysen, det tinar fort!
Brödet går att ha som ”pizzabotten”.