Alla inlägg, Från naturen, Frukt, Giftfritt, Miljön, Naturens apotek, Recept, Veganskt, Vitaminer och mineraler

Hallon-chiasylt

Hallonsylt utan socker och konserveringsmedel – istället full med nyttigheter!

Hallon är ett superbär som innehåller massa c-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Hallon är dessutom antiinflammatorisk och avgiftande.

Chiafrön stabiliserar blodsockret och innehåller omega-3, magnesium, zink och kalium.

Du behöver:

  • 250 gram hallon*
  • 3 msk chiafrön
  • 1,5 dl vatten
  • Ev honung eller lönnsirap

Blanda chiafrön med vatten, låt stå ca 10 min och rör om. Då har fröna svällt och blivit som en gelé.

Blanda med mosade hallon och eventuellt lite honung eller lönnsirap.

Ställ in i kylen en stund, sedan är sylten färdig att avnjutas.

*Köper du frysta hallon, börja med att koka de för att få bort norovirus som ibland finns i de frysta importerade hallonen.