Alla inlägg, Baka, Recept, Veganskt

Kladdkaka med mintsmak

Visst kan man fika gott även om man väljer att leva hälsosamt!

Nedan kommer recept på en jättegod kladdkaka som är fri från gluten, mjölkprodukter, nötter, ägg och socker.

  • 1 paket svarta bönor
  • 1 dl havregryn (vid celaki välj ren/glutenfri havre)
  • 3 msk kako
  • 3 msk kokosolja
  • 4 msk kokosgrädde*
  • 1/2 dl honung
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 4-5 droppar pepparmintsolja

Sätt ugnen på 180 grader (vid varmluft, sänk temperaturen lite)

Skölj bönorna och mixa till en kräm.

Blanda krämen med de övriga ingredienserna och mixa ihop till en smet.

Smörj en form med kokosolja och ”bröa” med kokos.

Häll smeten i formen, grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Låt svalna innan kakan hälls ur formen.

 

Servera med färska bär och kokosgrädde*.

 

*kokosgrädde i tetrapack är krämigare. Kyld går den att servera rakt ur paketet.