Från naturen, Frukt, Giftfritt, Grönsaker, Hälsa, Miljön, Naturens apotek, Odla, Veganskt, Vitaminer och mineraler

Rödkål

Rödkål är en fantastisk kål, fylld av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Dess lila färg är det som gör den extra bra för vår hälsa. Pigmentet heter Antocyanin och tillhör flavonidfamiljen och finns även i bland annat blåbär. Det är tack vare Antocyanin som rödkål är så antioxidantrikt och en bra grönsak att inta ofta.

Vad rödkål gör i kroppen

  • Stärker immunförsvar och främjar avgiftning.
  • Renar blodet.
  • Förbättrar hjärnhälsan.
  • Ger ögonen ett skydd mot UV-strålar tack vare innehållet av zeaxantin och lutein.
  • Hjälper kroppen att producera galla vilket leder till förbättrad matsmältning.
  • Förbättrar hjärthälsan
  • Förbättrar cirkulationen i kroppen.
  • Förebygger utveckling av cancerceller.
  • Bekämpar fria radikaler.
  • Hjälper sårläkningen
  • Främjar produktionen av kollagen som håller hud och muskler starka.
  • Bromsar synliga tecken på åldrande tack vare fytokemikalierna och antioxidanterna.
  • Kan verka smärtlindrande vid artros och reumatism.
  • Balanserar blodsockernivån.
  • Bygger upp skelettet.