Alla inlägg, Baka, Recept, Veganskt

Snabba, glutenfria frallor

Dessa frallor går snabbt och lätt att baka när du är sugen på en smörgås.

12-14 st

  • 3 dl rismjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • 4,5 dl vatten
  • 100 gram olja (jag brukar blanda kokosolja och olivolja)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 250 grader. Vid varmluftsugn sänk något.
Blanda ihop ingredienserna, låt vila några minuter. Klicka ut på bakplåtspapper.

Grädda i 250 grader i 12-15 min. Svalna på ett galler under en bakduk.

Färdigt att servera!

 

Glutenfria degar är klibbigare än andra degar, tillsätt inte mer mjöl – det resulterar i ett torrt bröd. Blöt istället händerna med vatten eller olja när du hanterar degen.