Alla inlägg, Gifter i vardagen, Miljön

Varför vi måste ta kemikalier och miljögifter på allvar

De senaste 50 åren har den årliga kemikalieanvändningen ökat med hela 4000%. Det är helt galet!
Kemikalierna skadar vår miljö och vårt ekosystem, skadar djur och oss människor. Vi får tillexempel hormonstörningar, allergier, diabetes, fortplantningsproblem och cancer.
I ett nyfött barn hittar man i snitt tvåhunda kemikalier i blodet. Det är bland annat bekämpningsmedel, flamskyddsmedel och industrikemikalier.
Vi kommer daligen i kontakt med dessa skadliga ämnen. De finns i matförpackningar, i kläder, i mobiltelefonen samt besprutat på konventionell mat. Vi får i oss dessa farliga ämnen när vi andas, är i kontakt med elektronik, nya kläder, plastgolv osv.

Visste du att en fleecetröja släpper ut ca 2000 microplastpartiklar vid varje tvätt? Detta är plastpartiklar som hamnar i havet, fiskarna får de i sig, och tillslut hamnar plasten i våra magar…

Jag vill göra dig uppmärksam på hur mycket kemikalier, gifter och plaster vi utsätts för och får i oss.
Framförallt vill jag hjälpa dig att minska på gifter, kemikalier och plaster på ett enkelt sätt, för både din skull och för miljöns skull.
Jag vill visa dig hur du enkelt kan skapa en bättre inomhusmiljö genom att göra nya val. Hur du kan äta mat som är bättre för kroppen, och avgiftar den istället för tvärt om.